Zaterdag 29 juni open dag

Over minder dan anderhalve week organiseert de samenleving weer haar jaarlijkse open dag, met als overkoepelend thema ‘Samen Leven’. Op 29 juni kunnen bezoekers gratis een kijkje achter de schermen van de maatschappij nemen, workshops volgen, of kennismaken met andere burgers.


Door het hele land worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen om van de open dag een succes te maken. Zoals in Wormerveer, waar vrijwilliger Jan Toorop – gestimuleerd door het succes van vorig jaar – de laatste hand legt aan een informatiestand over het leven van de familie Toorop.

Toorop: “In 2012 heb ik in de workshop ‘To Toorop or not to Toorop’ aan tientallen enthousiastelingen uitgelegd wat het zoal behelst om Jan Toorop te zijn. Velen van hen hebben zich later nog aangemeld voor een geheel vrijblijvende meeloopdag. Dit jaar hoop ik ook weer vele potentiële nieuwe Jan Toorops te ontdekken.”

De harde kern van Go Ahead Eagles organiseert in Deventer een kennismarkt rondom het thema ‘Dingen slopen’. Belangstellenden kunnen hier meer leren over de zwakke plekken van een politiepaard of het omzeilen van een stadionverbod. ’s Avonds worden de stands gezamenlijk afgebroken.

Voor wie het wat rustiger aan wil doen, zijn nog vijftien plaatsen beschikbaar in Elst, waar de 40-jarige levensgenieter Tony Heijmans laat zien hoe je op een antracietkleurige hoekbank een dik boek van Harry Mullisch leest. Na afloop van de sessie kunnen bezoekers zich gratis laten schminken door zijn vrouw Linda.

De open dag wordt in alle Nederlandse gemeenten gevierd. Voor een volledig programma kunt u hier de nieuwsbrief downloaden. Als u meer wilt weten over de wereld achter het maken van nieuwsbrieven, kunt u op 29 juni terecht voor een meet & greet met communicatiemedewerker Floortje Hillen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *