Dierendagtips voor je zeeanemoon

anemoonWeet jij al wat jij en je zeeanemoon vandaag met dierendag gaan doen? Nee? Hier enkele tips die garant staan voor een geweldige dag.

Neem je zeeanemoon mee naar buiten.
Niemand staart graag 24/7 naar hetzelfde uitzicht, en de zeeanemoon vormt hierop geen uitzondering. Zeeanemonen zijn van nature nieuwsgierige lieden, die in principe de hele wereld als voedsel zien. Laat ze daar dan ook wat van zien! Ruk de poliep met tentakel en al los van zijn ondergrond en flaneer er mee door het centrum van je woonplaats, terwijl je trots schreeuwt ‘ANEMOON, HEEL GEWOON!’ op de melodie van Queen’s ‘Don’t stop me now’.
Maar! Houd een oogje in het zeil in de buurt van kleine kinderen, want anemonen staan niet te boek als kindervriend. Wel als Zoantharia in de klasse der Antharia in de stam Cnidaria.

Koop wat lekkers.
Verwen je anemoon met een lekkere snack, zoals een Bounty of een handje Katjang pedis. Let op: de mond van de anemoon is tevens de anus. Dus enig voorspel of natmaken van de Bounty wordt gewaardeerd.

Schilder je anemoon paars. Of oranje.
Anemonen komen in een veelvoud aan kleuren voor, maar soms past de kleur nét even niet helemaal bij je gordijnen of je verzameling zeekomkommers. Hoewel de kleur van een anemoon bij de geboorte vaststaat, valt er met een pot waterverf altijd te onderhandelen. Wel even overleggen van tevoren, of zou jij het soms wél leuk vinden als je zonder wat gevraagd te worden magenta wordt geschilderd?!

Geef je anemoon een dikke knuffel
Voor de leek mist een anemoon het aaibaarheidsgehalte van een konijn of een real-life doll; insiders weten echter wel beter. Anemonen zijn dol op knuffelen, en zuigen zich graag helemaal aan je vast. Beëindig deze speciale dag dan ook feestelijk, met een innig verstrengeld lepeltje-lepeltje.

Your email address will not be published. Required fields are marked *