Hoemoesstel weggepest uit Zutphen

houmoes2Twee hoemoes uit Zutphen zijn vorige week verhuisd na aanhoudende pesterijen door buurtbewoners. Dat bevestigde een woordvoerder van de gemeente. Het stel kreeg met de jaarwisseling een zak toast naar hun deksel. Vorige maand stond er een spandoek in hun tuin met: “Kleffe hoemoes oprotten, alleen pindakaas welkom.” De daders moeten dan ook vermoedelijk in die hoek worden gezocht.

Continue reading Hoemoesstel weggepest uit Zutphen

Voedende menigte zet dierentuin op z’n kop

Howler_monkeyEen groot aantal dieren in Artis werd deze ochtend onaangenaam verrast toen ze hun buitenverblijven betraden: ze werden opgewacht door een voedende menigte. Pinguïns werden bekogeld met pinda’s, zeeleeuwen kregen hardhandig pastinaak met loof voorgezet en een babygiraffe werd getroffen door een projectiel met jus, vermoedelijk een gehaktbal. De menigte eist verruiming van de voedertijden voor publiek: ‘Anders is er hier geen reet aan’.

Apen bereiken historisch akkoord op Primaattop

Howler_monkeyOp de Primaattop in Apeldoorn is een akkoord bereikt over een toename van bananen. Honderden apen vergaderden afgelopen dagen over het akkoord, dat voorziet in 200 extra bananen per aap in 2020. Volgens kenners steekt de uiteindelijke ontwerptekst ambitieus en uitgebalanceerd in elkaar, maar is het nog maar de vraag in hoeverre het akkoord in de praktijk strak nageleefd zal worden. Met name chimpansees staan bekend als onbetrouwbaar, aangezien ze 98% van het DNA van de mens delen.

Olijfolievlek bedreigt frisse maaltijdsalade

olieBij de bereiding van een saladedressing aan de kust van Scheveningen is een grote hoeveelheid olijfolie vrijgekomen. De bron van het lek is een omgevallen fles olijfolie extra virgine. De vlek breidt zich snel uit in een schaal met knapperige sla, tomaat, verse kappertjes en gerookte kip. Volgens een lokale autoriteit moet voor het voortbestaan van de salade worden gevreesd.
Continue reading Olijfolievlek bedreigt frisse maaltijdsalade