De kiezer heeft gesproken

Na weken vol voorpret en likkebaardende anticipatie konden alle Nederlanders die de democratie een warm hart toedragen gisteren dan eindelijk de spreekwoordelijke kurken doen knallen, want de kiezer heeft gesproken! Maar wat zei de kiezer eigenlijk? Onze verslaggever exitpollde de uitspraken van verschillende kiezers, jong en oud, bij het stembureau aan de Gröllaan in Haaksbergen.

Freek (69): “Als ik zo eens omhoog kijk, zal het niet lang meer duren voor het gaat regenen. Maarja, de ‘R’ zit weer in de maand he. De letter ‘R’ dus he. Wel goed voor de tuin, dat wel. O, kijk, ik voel de eerste druppels al. Nou, gauw maar naar huis. Ik heb ook al geen paraplu bij me. Gelukkig woon ik vlak bij. Hier rechts, en dan links. Dag meneer.’

Jeroen (22): “Ik heb een iPhone 4S. Hier, deze. Leuk ding. Maar nu hoorde ik dat de iPhone 5 er alweer aan zit te komen. Tsja, die moet ik gewoon hebben natuurlijk. Hij schijnt een groter scherm te hebben, heel gaaf.”

Marga (66): “Ik ga zo koken voor mij en mijn man. Gijs komt misschien ook eten. Dat is onze zoon. Ik ga iets exotisch maken, een recept van mijn zus. Zij noemt het ‘elleboogjes in tomatensaus’, maar ik ben even de naam kwijt. Far.. farfa… Het klonk als iets zuidelijks in ieder geval. Macaroni? Dat was het ja! U kent het? Nou, ik ben heel benieuwd. Ik heb gelukkig altijd nog aardappelen en een blik sperziebonen achter de hand.”

Demir (30): “Ik ben vanochtend met mijn hoofd door een spinnenweb gelopen, echt heel vies voelde dat. Bah.”

Tiny (40): “Boer Aad doet me ontzettend denken aan Louis van Gaal. Hoezo? Nou, gewoon, in alles… Hoe hij praat, hoe hij alles wat hij zegt heel gewichtig maakt, zo met van die gebaren met zijn armen en dan die rode kop erbij met die gluiperige rattenoogjes. Ik had nog op hem geschreven trouwens, een vriendin van me zei ‘Tien, dat moet je doen joh, lachen toch zo’n bloemenboerderij? Krijg je elke dag een bloemetje van je vent!’ Maar ja, ik ben blij dat ik achteraf toch niet op speeddate mocht.”

Linda (44): “Zo, dat was het weer. Hebben we onze burgerplicht weer gedaan. Wat een gedoe zeg. Volgende keer machtig ik m’n man.”

Jayden (18): “Ik ben vorige week 18 geworden, precies op tijd om te mogen stemmen, je weet zelf. Ja mooi, echt leuk ook zo met al die mensen en dat iedereen zo serieus kijkt en dat je dan zo’n lijst hebt liggen met allemaal namen en dat je dan iets aan moet kruisen. Wat ik heb gestemd? Dat weet ik niet meer, haha boeie.”

Patrick (33): “Ze moeten eens stoppen met al dat geld in Europa te pompen. Dat krijg je toch niet meer terug. Ja, leuk land hoor, ik ben deze zomer nog in Europa op vakantie geweest en zou er opzich best kunnen wonen hoor. En ja, als je al die hongerige bekkies zo ziet is dat toch wel vertederend, maar het hoeft echt niet ten koste te gaan van mijn belastingcenten.”

Jacqueline (50): “M’n hondje? Ja, die gaat altijd met het baasje mee. Ja he Francine, overal mag jij mee naar toe want jij bent zo’n bra-braaf hondje. Kom eens bij het baasje. Kom maar! Goedzo. Goedzo. Braaf. Mama houdt heel veel van jou. Ze is een vlinderhondje, dat zijn echt heel leuke beestjes. Een geschenk uit de hemel. Ach wat is-ie braaf. Kijk nou toch hoe ze kijkt, daar smelt je hart toch van?”

Henk Jan (32): “Er staan veel waanzinnig mooie huizen hier in de buurt. Erg waardevast ook, omdat het centrum van Haaksbergen dichtbij is. Vijf minuten loopafstand. Nou, misschien tien, maar dan sta je ook pontificaal voor de Blokker en de Xenos. Van buiten zie je het misschien niet goed, maar de huizen zijn ook allemaal voorzien van een royale living, slaapkamers, keuken; hier en daar moet er nog wel wat aan gebeuren, maar ze zijn stuk voor stuk erg authentiek. Een heel eigen karakter. Neem nou dat huis daar, dat te koop staat. Nee, nummer 47, rechts ernaast, op de hoek. Dat is een mooie tuin he? Daar hebben ze echt wel wat moois van gemaakt. Zo’n mooie waterpartij zou ik bijvoorbeeld ook wel in mijn tuin willen hebben, maarja, het kost weken om al de stenen er bij ons uit te halen en ik kan als makelaar echt niet zomaar een paar weken vrij nemen. Maar goed, als u een huis zoekt kan ik wel afspraak voor u maken.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *