Spannende eerste aflevering Wie is het Hologram?

m1gy5abw2vbpMoeilijke raadsels, een exotisch land, drama, en tien deelnemers waarvan één een hologram blijkt te zijn. Dat zijn de ingrediënten van ‘Wie is het Hologram’, dat gisteren een heel behoorlijk debuut (1,2 miljoen kijkers) kende op RTL 7. Deelneemster Patricia Paay blikt mysterieus vooruit: “Of ik het hologram ben? Wie weet.”

In de eerste aflevering zien we een keur aan bekende (inter)nationale sterren gedropt worden op een lokale markt in de buurt van Yogjakarta, Indonesië. De opdracht lijkt simpel: ‘Koop een puntpaprika’. Volgens Paay begint daar de mindfuck: “Een hologram kan dus never nooit niet een puntpaprika vasthouden. Maar wat er gebeurde is dat deelnemers gingen doen alsof ze de puntpaprika niet vast konden houden, om zichzelf verdacht te maken. Ja, dan weet ik het ook niet meer hoor. Op een gegeven moment vraag je je af of je zelf niet óók een hologram bent.”

Doorzie jij als eerst het hologram?’ luidt het motto van de show, en deze prangende vraag houdt de serie dan ook tot het eind dynamisch en spannend. Centraal staat een constante stroom van verdachtmakingen, zoals we die eerder ook al zagen in series als ‘Wie is de Mol’ en ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. De winnaar gaat uiteindelijk met 50.000 naar huis, het hologram met een puntpaprika.

Hoewel Paay contractueel niet te veel los mag laten over het verloop van de serie, raadt ze kijkers aan goed te kijken naar de verrichtingen van tegenspeelster Samantha de Jong, bij het grote publiek beter bekend als ‘Barbie’: “Na één van de eerste spellen dacht ik al: ‘Meisje, ik prik zó door jou heen, ondanks je omvang’. Goede kans dat zij het hologram is.”

Kijkers die de eerste aflevering hebben gezien zetten vooralsnog in op wijlen rapper Tupac Shakur: “Is het anderen ook opgevallen dat hij iemand een hand gaf en dwars door hem heen ging?” twitterde een enthousiaste kijker. Ook een ander rook onraad: “Ik geloofde mijn ogen niet toen ik Tupac op z’n gemak rond zag lopen in Indonesië. Die man zit toch in een rolstoel?”

Your email address will not be published. Required fields are marked *