Olijfolievlek bedreigt frisse maaltijdsalade

olieBij de bereiding van een saladedressing aan de kust van Scheveningen is een grote hoeveelheid olijfolie vrijgekomen. De bron van het lek is een omgevallen fles olijfolie extra virgine. De vlek breidt zich snel uit in een schaal met knapperige sla, tomaat, verse kappertjes en gerookte kip. Volgens een lokale autoriteit moet voor het voortbestaan van de salade worden gevreesd.

Pieter Ebbenhoff stond net de maaltijdsalade voor een klant samen te stellen toen de fles omviel en het vieze goedje wegstroomde. Hij roept de noodsituatie uit: “De olijfolie is extra virgine. Dat is link spul. Een of twee scheutjes kan het lokale salade-ecosysteem nog wel aan, maar een halve fles is gewoon goor. En misschien ook ongezond, dat weet ik niet.” Bij de aanblik van de met olie besmeurde kip breekt Ebbenhoff het gesprek met tranen in zijn ogen af.

Het is niet de eerste keer dat Scheveningen het toneel is van een olieramp. Vorig jaar wachtte het personeel van bistro de Zotte Kibbeling te lang met het verversen van haar frituurolie. Daardoor spoelden diverse slappe, niet-krokante lekkerbekjes aan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *