Geachte heer C.A. Soup

Zoals een welbeschaafd Cup-a-Soup-drinker betaamt, waagde ik me maandagmiddag stipt om vier uur aan uw met heet water en vijf minuscule croutons aangelengde natriumglutamaatpoeder-mengsel. Tot zover geen enkel probleem, afgezien van enkele bloederige en ernstig naar zout smakende oprispingen in de daaropvolgende uren.

De reden dat ik u dit schrijven stuur is gelegen in de door uw firma uitgeschreven ‘Bonus’-wedstrijd, waarin u gewag maakt van een schandalige hoeveelheid bonussen voor de deelnemers (duizenden!), en de enthousiasmerende slogan ‘Bij Cup-a-soup zeggen we: Iedereen is manager. En dus verdient iedereen een dikke bonus. Ook jij! Je werkt er hard genoeg voor.’ Om aan de wedstrijd deel te nemen en kans te maken op zo’n fraaie bonus moet de deelnemer een code uit de binnenkant van het zakje opschrijven en intypen op uw website om te controleren of zijn code toegang verschaft tot een van de vele bonussen, of niet.

Laten we gelijk tot de kern van het probleem komen: mijn code bracht me maandagmiddag geen toegang tot een van de bonussen. Wederom. Dit is me niet al één of drie keer (of twee) eerder gebeurd, maar op de kop af vierenvijftig keer. Vier-en-vijftig! Binnen een maand tijd! Wat me, omgerekend, zo’n vijftien euro aan cup-a-soup heeft gekost, en vanuit biologisch standpunt betekent dat ik ondertussen voor zo’n 20% uit cup-a-soup besta, wat dan weer een nadelig effect heeft op mijn sociale leven. Immers, niemand praat graag met iemand die geconcentreerde soepkorrels in zijn of haar gezicht uitademt.

Ik heb hierdoor ondertussen voor, naar schatting, acht ton aan materiële en immateriële schade geleden. Schade die makkelijk voorkomen had kunnen worden als jullie me eens een klein prijsje hadden gegund met de Bonus-wedstrijd waardoor ik eerder had kunnen stoppen met nodeloos cup-a-soup aanschaffen.

Daarom zou ik graag met u overeen willen komen dat u mij een code doet toekomen die recht geeft op een prijs. Dat hoeft nog niet eens de hoofdprijs van 25.000 euro te zijn – iets minder mag ook. Maar gewoon voor het idee, om wat goodwill bij uw consument te kweken, om uw slogan waar te maken (ik verdien toch ook een dikke bonus?) en er voor te zorgen dat u en ik vanavond met een gevoel van moreel welbevinden de slaap kunnen vatten.

Met vriendelijke groet,
Cup-A-Brandenburg

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *