Geachte heer Trein

Ik heb nagedacht over de 150 euro die ik maandelijks aan jullie doneer in het kader van mijn woon-werkverkeer, en heb besloten het bedrag uit te willen sparen aangezien ik daar vast op den duur een goede tweedehands middenklasse auto voor kan aanschaffen.

Maar nu zou ik, gewoontedier dat ik er ben, toch graag een auto willen die mij dezelfde omstandigheden biedt als de trein waarin ik dagelijks heen en weer pendel tussen Utrecht en Amsterdam Zuid, want anders raakt mijn ochtendritme in de war en ben ik de rest van de dag ernstig van streek. Geloof me, dat wil geen mens.

Daarom zou ik graag uw advies willen vragen over het volgende:

– Is het mogelijk een auto te vinden die me steevast overal minstens vijf minuten later dan afgesproken op mijn bestemming brengt? En dan het liefst dat ik de aansluiting met mijn parkeervak ook net mis, zodat ik minimaal een minuut of twintig verlies aan wachten in de kou/regen?

– Is er dan misschien ook een auto waar je maar met z’n tweeën kan zitten op de achterbank, maar waar dan nog wel ruimte is voor zo’n vijfhonderd man om te staan? Het liefst zonder iets om je aan vast te kunnen houden, zodat als ik rem of een bocht neem, iedereen tegen elkaar aan smakt.

– Ik zou het ook erg prettig vinden als er dan in mijn auto geen conducteur is die mijn vervoersbewijs controleert of toeziet op de veiligheid van mij en mijn passagiers, net als in de trein. Maar dat er dan wel een bijklussende student rondloopt met oude koffie, Snickers, en gevulde koeken in een grote rugzak.

– Het lijkt me handig als de autodeuren alleen opengaan met een chipkaart, en dat ik tien euro boete, excuus ik bedoel natuurlijk ‘instaptarief’, kwijt ben als ik vergeet het pasje bij het afsluiten van de deuren te gebruiken.

– Ik zou het fijn vinden als de auto compleet ongeschikt is om te rijden door een van de volgende weersomstandigheden:
1. blaadjes op de weg
2. sneeuw op de weg
3. harde wind
4. teveel zon/hitte

– Het meest passend lijkt me als de auto geel met blauw is, en tot slot, dat er geen toilet is, maar wel een overdaad aan plaszakken.

Ik kijk uit naar uw adviezen omtrent het bestaan cq aanschaf van zulk een auto, of eventueel uw computergegenereerde antwoord.

Vertraagde groet,
Alexander Brandenburg

Your email address will not be published. Required fields are marked *