Sollicitering

Geachte heer, mevrouw, like I care, zo close zijn we nu ook weer niet;

Recent trof ik op de onvolprezen website van Monsterboard een vacature aan die mijn niet geringe aandacht trok. Daar ik, om mijn uitkering te behouden, verplicht ben nu en dan te solliciteren, wil ik graag reageren op de vacature voor communicatiemedewerker.

Communicatie is, laten we er geen doekjes om winden, een passie van me. Zolang de ander zijn opperste medewerking verleent althans. Zo niet, zijn de krachttermen mijnerzijds niet van de lucht. Is ook communicatie. Heb ik bovendien veel ervaring mee. Drie jaar relevante werkervaring, zullen we maar zeggen. Precies zoals gevraagd in de vacature.

Daarnaast wordt in de vacature gewag gemaakt van een divers arsenaal aan moeilijk aantoonbare kwaliteiten zoals ‘geen 9 tot 5 mentaliteit’, een ‘hands-on mentaliteit’ , ‘flexibel’ en ‘affiniteit met maatschappelijke vraagstukken’.

Dit zijn, deels, kwaliteiten waar ik me goed in kan vinden omdat ik graag uitslaap en derhalve niet voor lunchtijd op de stoep zal staan. Bovendien verwacht ik dagelijks voor 5 uur thuis te zijn om As The World Turns te kunnen zien. Met de hands-on mentaliteit zit het ook wel goed, als ik eenzaam en verveeld onder de douche sta.

Wat betreft flexibiliteit en affiniteit zou ik uw bedrijf bij deze graag willen aanklagen wegens ongewenste intimiteiten. Langdurig bukken voor de baas terwijl hij me ondervraagt over mijn mening betreffende Prinsjesdag of uitbreiding van stamcelonderzoek voor HIV-patiënten lijkt me eerlijk gezegd meer een taak voor zijn vrouw en kinderen.

Ik heb, zoals het hoort, mijn cv bijgevoegd (zie onder) en laten we elkaar geen mietje noemen; ik ben fantastisch, mede door mijn surplus aan sterke karaktereigenschappen. Ik ben koppig, onbetrouwbaar, op een haar na zindelijk, en ik schijt dikwijls een Yahtzee als ik vijf dobbelstenen inslik, wat ik vervolgens vier met een bak vol op de fles gegiste hertenmelkpap en geconfijt pastinaakzaagsel. Verder loop ik graag op straat met twee kroppen sla onder m’n armen, ondanks dat andere mensen dat misschien overdressed vinden.

Ook maak ik in een creatieve bui graag briefjes van veertig, maar wegens lopend onderzoek mag ik daar niet al te veel over in detail treden. Wel lijkt een strafblad onontkoombaar, maar dat is relatief. De Telegraaf, dat is pas een strafblad.

Tot slot zou ik graag de situatie om willen draaien. Welke kwaliteiten denkt u als werkgever te hebben om mij werk te mogen geven? Wat denkt u toe te kunnen voegen aan de organisatie die ‘Mijn Leven’ heet? En waar komt toch dat belachelijke loon van 2357 euro netto vandaan? Zit er een priemgetallenfanaticus op de P&O-afdeling, of denkt u nog in guldens en verschijnt er een mooi rond getal op mijn calculator als ik het omreken? Het antwoord is nee, dus enige motivatie hieromtrent lijkt me een vereiste.

U heeft, concluderend, tot nu toe op alle fronten de slag gemist, maar nog niet de oorlog verloren. Daarom sta ik ervoor open om, naar aanleiding van deze brief, uitgenodigd te worden voor een goed gesprek op dinsdag 6 oktober om 13.00 bij mij thuis. En breng koffie mee. Ik drink mijn koffie overigens standaard met een gebakje.

Met vriendelijke groet,
AP Brandenburg

CV

Studieloopbaan:
1989-1999 Prinses Amalia School, basisonderwijs, enkele jaren blijven zitten in groep 3 wegens weigering tot zowel schrijven als lezen als van de stoel opstaan voor toiletbezoek.
1999-2001 Verkorte deeltijdopleiding VWO, Noors scholengemeenschap
Thor Becke.
2001-2002 Zesjarige universitaire opleiding in de Kernfysica. Ik heb veel gespiekt in die tijd.
2002-2008 Gat in m’n CV, opgevuld met heroïne en anti-depressiva.

Nevenactiviteiten:
6 juni 1985 Geboren (hele klus nog achteraf), getogen en afgetuigd in Almelo.
23 mei 1995 Familiedag in recreatiecentrum ‘de Plas’.
Augustus 1996 – juni 1997 Seizoenskaart PSV, nooit geweest overigens, ik haat PSV.
8 april 2004 Gemarineerde kipfilet gegeten
2009 – nu Sollicitatiebrieven schrijven

ICT-vaardigheden
Fifa 2012 en Pro Evolution Soccer 2011 Xbox360 en Mario Kart op de Wii.

Referenties
Alexander is een speciale knul die zijn hands-on mentaliteit ongevraagd en overal tentoonspreidt.” (Bert Huski, docent Geschiedenis Noors scholengemeenschap Thor Becke)

Met zijn zindelijkheid zie ik het goed komen, mits begeleid door een volwassene.” (Wederom Bert Huski.)

De 80-jarige oorlog had korter gekund als we die Spaanse hulpsinterklazen met een figuurzaag hadden gefreesd.”(Bert Huski, docent Geschiedenis en later tevens docent Handenarbeid op het Thor Becke.)

Your email address will not be published. Required fields are marked *