Steeds meer vrouwen geven borstvoeding op gevaarlijk kruispunt

fileBorstvoeding zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling en is goed voor de gezondheid van kind en moeder. Daarom vinden veel vrouwen het belangrijk dat zij hun baby kunnen voeden wanneer en waar dat nodig is. Toch worden zij op veel plekken nog altijd raar aangekeken, of zelfs gesommeerd weg te gaan, zoals recent een vrouw die haar kind de borst gaf in een viersterrenrestaurant in Rijswijk.

Gelukkig komen steeds meer vrouwen op voor hun recht om baby’s in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Deze twee vrouwen vertellen waarom.

Lana (31) uit Assen voedde haar tweeling een poosje in een brandend huis. Maar was dat niet gevaarlijk, Lana?

“Daar denk je op dat moment niet aan. Ik voed mijn kind wanneer ík dat wil, of m’n huis nou in brand staat of niet. Dat moet ik toch zelf weten? Ik word er zó moe van dat iedereen een mening heeft. Op een gegeven moment kwam er zelfs iemand van de brandweer, die zei dat ik maar beter het huis kon verlaten. Ik wist dat het een brandweerman was, want ik heb hem gevraagd wie hij wel niet dacht dat hij was. Hij moest toen wachten tot ik klaar was. Dat kostte me m’n no-claim, maar het gaat me om het principe. Ik wil niet gestraft worden voor mijn vrouw-zijn.”

Lisa (29) uit Coevorden: “Ik voed mijn kind graag op een gevaarlijk kruispunt. Steeds meer vrouwen doen dat. Op de kruising tussen de N37 en de van Olde Barneveldtstraat net buiten het dorp is zo’n kruispunt, die ‘s avonds heel slecht is verlicht en waar de stoplichten na 19.00 buiten werking worden gesteld. Soms gaan mensen toeteren of zelfs tegen elkaar aan zitten botsen en ernstig letsel oplopen als ze me te laat zien of schrikken, maar dat is dus eigenlijk gewoon heel asociaal, want wat is er nou natuurlijker dan een moeder en haar kind? Maar dan denk ik: ‘Het probleem ligt bij jullie, niet bij mij’. Ergens vind ik dat ook wel lekker gek, helemaal mezelf.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *