De Pinguïn van de week: Wáááárk de Macaronipinguïn

In mijn jeugd spaarde ik, behoorlijk fanatiek, pinguïns. Dat heeft me geen windeieren gelegd: op mijn 9e vergaarde ik internationale bekendheid door praktisch accentloos een selectie van 400 knuffels, beeldjes en prullaria aan te prijzen op de Nederlandsche televisie. Om die oude ondernemersgeest nieuw leven in te blazen, presenteer ik elke week een van mijn oude verzamelstukken in de rubriek ‘De Pinguïn van de Week’.

Aflevering 1:  WÁÁÁÁRK de Macaronipinguïn

Veruit de meest irritante pinguïn uit mijn verzameling is Wáááárk de Macaronipinguïn. Wáááárk is vernoemd naar het geluid dat hij produceert als je in zijn buik knijpt. Luister maar op 0:32 in het filmpje onderaan de pagina. Rechtstreekse ear-rape de luxe. Kijk, dat je geluid maakt als iemand in je buik knijpt is tot daar aan toe, maar waarom je ‘Wáááárk!!!’ meent te moeten roepen is voor mij tot op de dag van vandaag een raadsel.

Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen, daar wil ik vast van af wezen. Laten we nu echter het uiterlijke voorkomen van Wáááárk onder de loep nemen. Hoewel Wáááárk -zoals je aan zijn kuif kunt zien- behoort tot het ras der Macaronipinguïns (in de volksmond Eudyptes chrysolophus), heeft de speelgoed-vervaardiger in al zijn wijsheid besloten om het beest rode koontjes te geven. Seksueel getinte motieven moeten hierbij niet uitgesloten worden, je weet immers hoe dat gaat in de natuur met rode koontjes. Dat is paren geblazen. In dat kader is het overigens interessant om te melden dat ik vroeger wel eens met een knuffel in mijn bed sliep (platonisch), maar dat het met Wáááárk nooit zover is gekomen, omdat ik destijds als de dood was dat ik midden in de nacht wakkergewáááárkt zou worden.

Nog meer irritatie
Weet je wat? We laten het gewáááárk even voor wat het is, om te bekijken of er nog andere criteria zijn waarop we Wáááárk kunnen beoordelen. Die zijn er, en het pakt allemaal niet best uit:


Wáááárk:
– Weigert een poot uit te steken in het huishouden;
– Stinkt uit z’n snavel;
– Is zelfs met een instructievideo amper zindelijk te krijgen;
– Impliceert altijd bijzonder goed te weten wat buitenspel is, maar als je hem ernaar vraagt komt hij niet verder dan ‘Eh, iets met een bal en een verdedi..-Wáááárk!!!

Wat er op de video gebeurt op 1.30 is eigenlijk wel tekenend voor onze band. Daar wil ik het graag bij laten, maar wat, tot slot, wel enorm in het voordeel van Wáááárk spreekt, is de manier waarop hij erbij staat. Met een uitdagende houding en een dito bakkes straalt hij zoiets uit van ‘COME AT ME BRO’; een type dat altijd handig is om in de kroeg er bij te hebben als je door een brede gast op je smoel dreigt te worden getimmerd.

Eindoordeel

 

 

Wáááárk is onbeschoft, luidruchtig en geeft Macaroni-pinguïns een slechte naam. Geen type om ruzie mee te zoeken,  maar helaas zoekt hij het wel met jou…

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *